O Florballu

  

Floorball je eden izmed najhitreje rastočih športov danes nasploh. Igra za najmlajše, mlade in mlade po srcu. Enostaven, zabaven, hiter in zelo intenziven.

Že od začetka razvoja floorballa, igra oz. pravila igre dajejo prednost igralcem s tehničnim znanjem. Posledično je igra zanimiva za igralce in gledalce. Najpomembneje je, da je popolnoma enako primerna tako za moške kot za ženske.

Floorball se igra na igriščih dveh dimenzijah. Standardna velikost igrišča meri 40m X 20m. Standardno število igralcev za eno ekipo v polju pa je pet in vratar. Floorball se igra v obliki dvoboja med moštvoma, namen igre pa je v okviru pravil igre, doseči več zadetkov kot nasprotno moštvo.
Manjše igrišče (dimenzije 28m X 16m) je namenjeno predvsem manjšim ekipam in manjšim telovadnim prostorom. Na manjšem igrišču igrajo trije igralci in vratar. Igrišče je ograjeno s 50 cm visoko ogrado, ki je na vseh vogalih zaobljena. Igralci na igrišču za igro uporabljajo palice iz umetnih mas, razen vratarja, ki varuje vrata (standardna velikost 160cm X 115 cm), pred zadetkom, brez palice, načeloma na kolenih.

Ekipo navadno sestavlja od 15 do 20 igralcev. Igralni čas je 3 X 20 minut. Igro vodita dva enakovredna sodnika. Pravila igre so izbrana iz pravil drugih športov na način, da naredijo en sam popoln šport.
Fizičen kontakt ni dovoljen.

 

 
vse pravice pridržane (c) jaws.si
Izdelava spletnih strani a-studio.si